Itthon hvg.hu 2018. február. 16. 21:53

Vödrökbe fogják fel a tetőn becsurgó vizet az egyik pécsi iskolában

Az egyik pedagógus szakszervezet szerint nem emberhez méltó körülmények között folyik az oktatás az iskolában. A vezetőség azt ígéri, hogy idén nyáron kezdik az épület felújítását.

Vödrökkel és lavorokkal van tele egy pécsi iskola, mert beázik a tető. Az egyik diák videót készített a helyzetről. Ott, ahol befolyik a víz az épületbe, már a vakolat is mállik – számolt be a pénteki RTL Híradó.

Az épület lapostetős, a tetőn is vannak ablakok, azokkal vagy a szigeteléssel lehet baj.

A videót készítő diák édesapja nem akart nyilatkozni, azt mondta, attól tart, hogy a felvétel miatt bajba kerülhet a gyereke, de a beázás felháborította őt is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a felújítás nem tűr halasztást. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője azt mondta: ősszel már olyan körülmények között kezdik a tanévet, ami már nem emberhez méltó, ha még egy nyarat sikerül kihagyni felújítás nélkül.

Az iskola vezetője közleményében elismerte, hogy tényleg baj van az épülettel, a tetőszigetelés miatt van beázás, nagyobb esők idején van probléma azzal igazán. A fenntartó Klikre hivatkozva azt írta, hogy nemsokára javítják a hibákat, és nyáron teljes körű felújítást végeznek az épületen.

 

* * * Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.