Itthon hvg.hu 2016. március. 02. 12:08

Cigányozik a Facebookon Antall József fia és örökségének ápolója

Antall Péter, a néhai miniszterelnök szellemi örökségét ápoló tudásközpont igazgatója szerint csak a konzervatív értelmiségi mentalitás hozadéka, hogy az ember kuruc.infós tartalmat, rasszista vicceket, fenékrázós videót, szexista és homofób kommenteket oszt meg.

Cigányozós, homofób és szexista posztokat osztott meg Facebook-oldalán Antall Péter, a néhai Antall József miniszterelnök fia, aki az édesapjáról elnevezett tudásközpont igazgatója is – adta hírül az Átlátszó Oktatás.

A Corvinus Egyetemmel együttműködő tudásközpont ápolja Antall József szellemi örökségét, ami biztos, hogy egészen távol esik az Antall Péter által továbbvitt szellemi örökségtől, legalábbis ha a leszármazott Facebook-posztjait vizsgáljuk.

A megosztások között szerepel rasszista vicc tevével szexelő arabokról, és rendszeresen visszatérnek a romákra és hajléktalanokra tett megjegyzések. 2014 februárjában annak a nézetének adott hangot, hogy a romák szerinte nem tudnak és nem is akarnak 21. századi módon élni, és erre összeurópai választ kell adni. Antallt 2011 nyarán az döbbentette meg, hogy a Kálvin tértől a Moszkva térig minden tele van "romániai cigány koldussal".

Viccelődött az iráni katonanőkkel is, akik bevetés közben orra esnek a csadorjukban, és homofób tréfálkozás kíséretében osztott meg egy meleg ügynökről, illetve egy semleges neműeknek nyitott öltözőről szóló külföldi hírt.

Ebből a lajstromból már csak a szexizmus hiányzik, és az antalli örökség gondozójának ezért sem kell a szomszédba mennie. Egy twerkelős (fenékrázós) videót megosztva kijelentette, hogy nemzeti kinccsé kellene őket és testtájaikat nyilvánítani, de szépségtippekkel is szolgált: rövid hajat szerinte csak a nagyon szép arcú nők engedhetnek meg maguknak.

Antall Péter az ügyben nem magyarázkodott, annyit mondott csak, hogy a konzervatív és a liberális értelmiség érzékenysége máshol van. A migránshelyzettel kapcsolatban azt mondta, veszélyben látja az európai civilizációt, emellett tartja, hogy a hajléktalanok ne pisiljenek az utcára, a koldusok pedig ne mutogassanak leszedált vagy sérült gyerekeiket a turistáknak. Ja, és vannak meleg barátai.

Az Átlászó gazdagon illusztrálja állításait a posztokról készített screenshotokkal, mi ebből csak egyet vettünk át:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Világ Serdült Viktória 2020. október. 21. 17:00

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Antigén alapú tesztekkel akarja leszűrni az 5,4 milliós ország teljes lakosságát a szlovák kormány, a terv azonban nem mindenkinél aratott osztatlan sikert. Szakértők attól tartanak, hogy a teszt nem eléggé megbízható, ezért akár több tízezer fertőzött járkál majd azzal a tudattal, hogy semmi baja. A lakosság eközben a szervezetlenségre és a folyamatosan változó kommunikációra panaszkodik. Igor Matovic kormányfő szerint azonban vagy lezárják az országot, vagy tesznek valamit, hogy ezt elkerüljék. Szlovákiában több mint 33 ezer igazolt koronavírusos emberről tudnak, a szám múlt héten ugrott meg meredeken. Csak tegnap 2 ezer új fertőzettet azonosítottak.