Itthon hvg.hu 2015. szeptember. 07. 20:18

Felgyújtották az ultrák az önkormányzat ajándékát is

Rákosmente képviselő-testülete egy Suzuki terepjárót ajándékozott a rendőrségnek, ez is a huligánok martalékává vált péntek este. A XVII. kerület fideszes polgármestere dühöng.

Riz Levente dühös, mert a pénteki magyar-román meccs után tomboló futballhuligánok felborították és felgyújtották azt a rendőrautót is, amelyet Rákosmente, azaz a XVII. kerület képviselő-testülete ajándékozott a kerület rendőrségének.

A XVII. kerületi polgármester Facebook-oldalán osztotta meg a fotót, amelyen a jobb sorsra érdemes Suzuki terepjáró látható.

"Az elmúlt években a jármű sokat futott Rákosmente utcáin, segítségével a rendőrök bűncselekményeket előztek meg, vagy az elkövetők kézre kerítésében voltak eredményesebbek. Ezt a kocsit a magyar-román meccs estéjén néhány idióta felborította és felgyújtotta. Bűne az volt, hogy az Elnök utcában parkolt. Ez nem szurkolás. Aki ezt tette, nem ultra. Semmi köze a focihoz, semmi köze a hűséghez, elköteleződéshez" - írta a polgármester.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn gyorsított eljárásban elítéltek öt huligánt, ketten közülük felfüggesztett, hárman pedig letöltendő börtönbüntetést kaptak. A rendbontók a TIT Budapest Planetárium épületét is annyira megrongálták, hogy bizonytalanná vált a megnyitása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.