Itthon MTI 2015. augusztus. 26. 19:31

"Ez az áradat nem fog megszűnni, egyre többen jönnek"

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint egy embert sikerült elfogni Németországban, akiről tudták, hogy az Iszlám Államnak volt tagja, de hacsak nincs valakiről rendőri anyag az Egyesült Államokban vagy Európában, akkor nem lehet kiszűrni a veszélyes embereket a bevándorlók tömegéből.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint biztosan több tucat terrorista – köztük a magát Iszlám Államnak nevező, illetve más terrorszervezetekhez tartozó – jött már Európába a bevándorlók áradatával.

A szakértő az M1 szerda esti műsorfolyamában azt mondta: a tömegekben nem lehet kiszűrni a biztonsági kockázatot jelentő embereket. Egy embert sikerült elfogni Németországban, akiről tudták, hogy az Iszlám Államnak volt tagja – idézte fel a szakértő, de hozzátette: hacsak nincs valakiről rendőri anyag az Egyesült Államokban vagy Európában, akkor nem lehet kiszűrni a veszélyes embereket.

Georg Spöttle úgy fogalmazott: jelenleg egy "invázió" zajlik. Ráadásul, mint felhívta a figyelmet, nem tudni, mi lesz, ha Ausztria vagy Németország azt mondja, "nincs hely, maradjanak Magyarországon" a bevándorlók. Arra is fel kell készülni, hogy ha ezek az emberek erőszakkal próbálnak meg továbbmenni, s "több tíz-, vagy százezer ember akarja áttörni a határt Ausztria felé".

"Ez az áradat nem fog megszűnni" – hívta fel a figyelmet a biztonságpolitikai szakértő, hozzátéve: "egyre többen jönnek".

Georg Spöttle 25 éven át volt a Bundeswehr tagja mint ejtőernyős. Hét évig hivatásos katonaként, utána tartalékosi állományban teljesített szolgálatot. A nyugat-berlini rendőrtiszti főiskolán végezett és a Landeskriminalamt (Országos Bűnügyi Hivatal – Németország) felügyelője lett. Munkaköre a politikailag és vallásilag motivált bűncselekmények felderítése volt.
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.