Itthon hvg.hu 2015. április. 16. 09:24

Gulyás: A Jobbik megerősödéséhez a budapesti liberálisok is hozzájárultak

Gulyás Gergely szerint az vezetett a tapolcai eredményhez, hogy a Fidesz szavazói azt érezték, a párt elhagyta a korábbi értékeit. De szerinte az is, hogy a liberálisok mindig "farkast kiáltottak" és náciveszélyről beszéltek.

Sem kézlegyintéssel nem szabad elintézni, sem pánikba nem kell esni az időközi választások eredményeitől – mondta Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke a Heti Válasznak adott interjújában.

Gulyás az újpesti, a veszprémi és a tapolcai időközi választások eredményeivel kapcsolatban azt mondta, vélhetően az elmúlt hat hónap vitatott döntései és a Fideszt ért támadások elbizonytalanították a választóikat, ezért maradtak otthon. Hozzátette, most, amikor 3,5 százalékos növekedés van, mégis sokan elhitték, hogy feladták a polgári Magyarország vízióját, holott a jobboldal és a Fidesz mindig is egy értékalapú közösség volt.

"A Fidesz továbbra is értékközösség, de ezt minden döntésnek vissza kell tükröznie" – mondta Gulyás, aki jobboldali értékekként nevezte meg a polgári értékeket, az antikommunizmust, az átláthatóságot és a következménynélküliség elutasítását. A politikus azt mondta, a kormányzásnak az egész ország javát kell szolgálnia, de az elmúlt fél év legfontosabb tanulsága szerinte, hogy a fideszes szavazók értékvilágával nem mehetnek szembe.

Gulyás azt mondta, hatékony válaszlépések kellenek és jóvá kell tenni az elhibázott jelképes döntéseket.

Gulyás hozzátette, szerinte a Jobbik megerősödéséhez a budapesti liberálisok is hozzájárultak, mert ők határozták meg 25 éven keresztül, hogy mi a szélsőjobboldali veszély, és mivel minden jobboldali kormány idején náciveszélyről beszéltek és farkast kiáltottak, ezért közük lehet a Jobbik erősödéséhez is.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.