2014. október. 15. 14:11 MTI Utolsó frissítés: 2014. október. 15. 14:13 Itthon

Elhatárolódik a Jobbiktól a Békéscsabán győztes polgármester

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere hangsúlyozza: függetlenként győzött, kampányában nem használta egyetlen párt, így a Jobbik logóját sem.

A Békéscsabán vasárnap polgármesternek megválasztott Szarvas Péter szerdán az MTI-nek is elküldött közleményében azt írta: független, önálló polgármesterként indult és nyert Békéscsabán az önkormányzati választáson. Hozzátette: ezt a kampány során, augusztusban már kijelentette.

Kampányában nem használta semmilyen párt, a Jobbik logóját sem, megjelenései önállóak voltak. Azt írta, elhatárolódik minden más állítástól, kéri, hogy függetlenségét "vegyék tudomásul, és (...) e kérdéskört tekintsék lezártnak".

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a választást értékelve vasárnap nagy meglepetésnek nevezte, hogy Békéscsabán "a párt által támogatott" független Szarvas Péter győzött.

A Jobbik békéscsabai szervezetének elnöke, Szabóné Kocziha Tünde augusztus 25-én jelentette be, hogy pártjuk nem indít önálló polgármesterjelöltet a választáson, hanem Szarvas Pétert támogatja.

Szarvas Péter akkor Meglepetés volt címmel juttatott el közleményt az MTI-hez, azt írta, hogy nem számított a Jobbik támogatására, továbbra is független jelöltként, párttámogatás nélkül indul a polgármesteri címért, de a közgyűlési munkában számítana minden politikai párt és képviselő együttműködésére és támogatására.

Szarvas Pétert a szavazatok 41,93 százalékával választották polgármesterré, Hanó Miklós (Fidesz-KDNP) 34,56, Velkey Gábor Dániel (Együtt-MSZP-DK-MLP-PM) 20,05 százalékot kapott.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.