2014. október. 05. 09:08 hvg.hu Utolsó frissítés: 2014. október. 05. 08:58 Itthon

Ezek az utasok mennek az ember agyára a repülőn

Mindenkinek ment már az agyára valamikor az utastársa a távolsági buszon, vonaton vagy repülőgépen, ám talán még nem szedte sorba, mi az, ami a leginkább irritálja. Most kijött egy lista a legidegesítőbb viselkedésekről.

A repülőn utazó emberek sem mentesek az idegesítő vagy esetleg veszélyes magatartástól. Az ülések hátrahajtásától kezdve a nem igazán ízléses érkezésig számos rossz szokásuk van – írja a Napi.hu a MarketWatch-ra hivatkozva. Ami még ennél is kellemetlenebb: a napokban egy utasszállító repülőgépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania, mivel egyik utasa nem megfelelő magatartást tanúsított. Miután figyelmeztették, hogy vegyen vissza a hisztériából, a levegőben, menet közben megpróbálta kinyitni a gép ajtaját. Ilyen esetek azonban ritkán fordulnak elő, de vannak más "nem helyén való" viselkedések.

A portálon ismertetett vizsgálatban 400 legalább 18 éves utazót kértek meg ara, hogy bizonyos viselkedéseket soroljanak be a nagyon idegesítőtől a valamennyire idegesítőn és a nem igazán idegesítőn át az egyáltalán nem idegesítőig terjedő skálán. A vizsgálatból az jött ki, hogy a megkérdezettek 62 százaléka tartja nagyon idegesítőnek azt, ha valaki durván beszél a legénységgel, személyzettel, majdnem ugyanilyen arányban pedig bosszantónak tartják azt, ha egy illető hagyja, hogy a gyereke rosszalkodjon, vagy zavarja a többi utast. De a megkérdezettek több mint felét idegesíti az is, ha valaki telepakolja az ülést, és elfoglalja az ülések közötti helyek. 49 százalékot idegesít a hangos beszéd, de az ülés támlájának hátrahajtása sem jelent jó pontot. További baromira idegesítő viselkedés még az, ha valaki büdös élelmet visz fel a gépre, elfoglalja mások elől a helyet a poggyásztartóban, tolakszik a kiszállásnál, és elfoglalja a folyósót repülés közben.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.