2013. augusztus. 28. 17:07 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. augusztus. 28. 17:42 Itthon

Mesterházy: nem lesz több miniszterelnöki casting

Nem akar még egy miniszterelnöki castingot Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt a Bajnai Gordonnal folytatott egyeztetéseiről.

Az MSZP tárgyalódelegációja valóban úgy gondolja, hogy közös listán kell indulni, és a legnagyobb pártnak kell adnia a közös miniszterelnök-jelöltet – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Mesterházy hozzátette, a kérdést mihamarabb le kell rendezni, mert a legújabb hírek szerint a Fidesz már áprilisban meg akarja tartani a válaszásokat. "Ezt a kérdést szeptemberben le kell rendezni, és le is fogjuk" – szögezte le a politikus.

A szocialista pártelnök emellett azt üzente Bajnainak, hogy ha fontos neki a megegyezés, akkor "kicsit kevesebb sajtótájékoztató kellene tartania, és többet gondolkodni azon, miként lehet az egyeztetéseket úgy folytatni, hogy minél hamarabb sikeresen a végére jussunk".

Mesterházy egy lehetséges harmadik jelölttel kapcsolatban leszögezte: "az MSZP soha többet nem tart miniszterelnöki castingot, a legutóbbi épp elég kárt okozott ennek az oldalnak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés