2013. augusztus. 01. 14:57 MTI Itthon

Még mindig csendőrséget akar a Jobbik

A Jobbik továbbra is szükségesnek tartja a csendőrség felállítását, mivel szerintük a rendőrség nem tudja betölteni bűnüldöző funkcióját.

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján közölte: a közbiztonságra vonatkozó álláspontjukat Kónya István, a Kúria elnökhelyettese is osztja, mivel a legfelsőbb bírói fórum büntetőkollégiumának vezetője az MTI-nek adott vasárnapi nyilatkozatában azt mondta, alapvetően azért van szükség jogos védelemre, mert az állam nem mindig tudja megvédeni polgárait.

Az ellenzéki politikus szerint Kónya István ezzel azt ismerte be, hogy az állam kivonult bizonyos területekről, és képtelen megvédeni adófizető polgárait. Staudt Gábor emellett egyetértett a Kúria elnökhelyettesének azon kijelentésével is, amelyben értetlenségének ad hangot, miért bukkanhatnak fel olyan hangok, amelyek az erőszakos bűnözőket féltik az áldozatoktól, és aggódnak a támadók testi épségéért.

A Jobbik szerint mindez súlyos problémákat vet fel, például azt, hogy a rendőrség csak az autósok "megsarcolásával" van elfoglalva, míg a bűnüldözéssel nem foglalkozik - közölte a párt országgyűlési képviselője. 

Staudt Gábor kezdeményezte, hogy a Büntető törvénykönyvből töröljék a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése tényállást, mivel azt eleve abszurdnak tartják, hiszen az a közbiztonság fenntartásának látszatát bünteti, vagyis mindenkit, aki megpróbál tenni a rend érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról