2013. július. 24. 08:33 MTI Utolsó frissítés: 2013. július. 24. 12:27 Itthon

Lángoló bálák világították meg a tarlót éjjel

Szabolcsban nyolcezer körbála gyulladt ki, Jász-Nagykunban pedig tegnap este óta lángolnak a szalmabálák.

Nyolcezer körbála szalma gyulladt ki és ég egy mezőgazdasági telephelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jándon – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda reggel. Takács Judit elmondta, a tűzoltók hajnalban kapták a jelzést és vonultak hármas kiemelt riasztási fokozat keretében a tejüzem telephelyére, ahol egy oldalról nyitott tárolóépületben lévő körbálák gyulladtak ki egyelőre ismeretlen okból.

A tüzet hat tűzoltóegység három vízsugárral folyamatosan oltja, a tűz megfékezése azonban még órákig eltarthat – ismertette a szóvivő. A szomszédos épületből állatokat mentettek ki a tűzoltók. A vásárosnaményi, mátészalkai, fehérgyarmati, kisvárdai és nyíregyházi tűzoltók mellett a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűz okát várhatóan tűzvizsgáló bevonásával fogják vizsgálni – tette hozzá a hadnagy.

Szalmabálák gyulladtak meg kedd este Tiszatenyő külterületén is, a tűz oltása jelenleg is tart – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán. S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint mintegy 350 szalmabála lángolt, a tűz továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták. Az oltás még folyik, a tűzoltók felügyelet mellett égetik a használhatatlanná vált bálákat, a beavatkozás várhatóan még órákig tart.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?