"Tobzódtak a szabálytalanságok": húsüzemet zártak be Hevesben
Szabálytalanságok miatt azonnal felfüggesztette egy Heves megyei húsüzem termelését, és 10 tonna terméket lefoglalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt ügyeket vizsgáló csapata - közölte szerdán a Nébih.
A március 26-i ellenőrzésen azt tapasztalták, hogy az alig három hónapja újranyitott húskészítmény-előállító és zsírkészítő üzemben "tobzódtak a szabálytalanságok".
Egyebek mellett 33 kilogramm, több mint egy éve lejárt szavatosságú fűszert és adalékanyagot, illetve a kereskedelemből úgynevezett visszáruként beszállított zsírt találtak.
Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett, takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok.
A félkész és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták, és méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra.
A határozat szerint a működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható.
A bírság megállapítása még folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága.