2012. szeptember. 02. 11:18 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. szeptember. 02. 18:37 Itthon

Azeri kiadatás: tüntetést szerveznek a Parlament elé

Az örmény nép és a világ bocsánatát kérjük elnevezésű Facebook-csoport tüntetést szervez szeptember 4-én 18 órára a Parlament elé a Kossuth térre.

„Hitszegők lettünk, hullarablók – a legpocsékabb nemzet“ – írta Teleki Pál Horthynak, és a nemzetek lassan változnak, gondolhatnánk, mert megint utánunk köp minden tisztességes ember, ha megtudja, a magyarok vagyunk, pedig, ahogy akkor sem a nemzet volt pocsék, úgy most is csak az Orbán-kormány és annak vezetői üzleteltek egy baltás gyilkossal, fogadtak el pénzt a keresztény erkölcs nevében egy mélységesen antidemokratikus országtól, ahol szobatársunkat megölni hőstett, ha történetesen örmény, ahol örményt ölni állampolgári kötelesség.

A magyar miniszterelnök ezt a hatalmat szolgálta ki, kényeztette és hízelgett neki, hogy katasztrofális gazdaságpolitikájának következményeit enyhítse. Mi azonban nem vagyunk a kormány, nem vagyunk Orbán Viktor és bocsánatot kérünk az örmény néptől, az áldozat családjától, barátaitól, nemzetétől, amiért olyan vezetőket vagyunk kénytelenek eltűrni még egy darabig, akik tisztességről, erkölcsről papolnak, miközben az első adandó alkalommal eladnak bárkit egy kis baksis fejében. Mi nem vagyunk hullarablók, mi nem vagyunk gyávák és hitszegők.

Találkozunk szeptember 4-én 18:00 órakor a Kossuth téren, hogy ne legyen visszataszító állapot magyarnak lenni, hogy tükörbe tudjunk nézi ezután is, hogy ne jogosan vessenek meg minket a szerencsésebb nemzetek polgárai, hogy ne kelljen ezzel az irtózatos szégyennel élnünk a továbbiakban!"

Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.