Itthon hvg.hu 2011. október. 12. 08:36

VG: Nem lesz bank a Magyar Posta

Saját kártya kibocsátását és a mobiltenderen való indulást is fontolgatja a Magyar Posta, hogy több lábon álljon a tevékenysége – így készülnek a 2013. január elsejétől esedékes postapiaci liberalizációra. Az állami céghez kerülhet az étkezési utalványok kezelése is – írja a szerdai Világgazdaság.

Geszti László vezérigazgató szerint a posta egyik új „lábát” a pénzforgalmi szolgáltatások erősítése jelentheti. Példaként elmondta, hogy állampapírokat értékesítnének, szeretnének számlavezetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek, a kártyaüzletet is érdekesnek találják. A posta azonban nem lesz bank, így többek között a jövőben sem nyújt majd hiteleket, nem gyűjt betéteket, nem faktorál – tette hozzá.

A liberalizációra készülő Magyar Posta működésének másik fő pillérét az elektronizált szolgáltatásokban és a mobilkommunikációban látja Geszti László. Úgy véli azonban, hogy a társaságnak körültekintőnek kell lennie, mielőtt eldönti, hogy belép-e erre telített piacra – olvasható a cikkben.

Geszti László a mobilkommunikációs tenderrel kapcsolatban a hvg.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott: „A részvételünk itt kizárólag úgy jöhet szóba, hogyha a Posta az adottságait meg nem haladó módon, partner vagy partnerek oldalán vesz részt a telekommunikációs piacon bármiféle tevékenységben. Mi arra vagyunk képesek, hogy rendelkezésre bocsássuk a vevőkapcsolati tudásunkat, a kiterjedt hálózatunkat”.

A Világgazdaság arról is ír, hogy egyes kormányzati elképzelések szerint az idén áprilisban alapított Posta Paletta Zrt. kezelné januártól a hidegétkezési utalványokat. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a hidegétkezési jegyeket jövőre teljesen kivonják a forgalomból.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?