2011. július. 05. 16:48 MTI Utolsó frissítés: 2011. július. 05. 16:32 Itthon

Főiskolások is vigyáznak a tiszai turistákra

Főiskolai hallgatókkal együtt járőröznek a rendőrök a Tourist Police program keretében július 18-tól augusztus 20-ig a Tisza-parti és a Tisza-tavi üdülőhelyeken, valamint azokon a településeken, amelyeken termálvizes strand működik - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A több helyi önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. által támogatott program rendőrségi célja a turizmus által érintett területek közbiztonságának megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és a külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának erősítése - tette Szabó Zita őrnagy.

Mint elmondta, a nyári időszakban a Tiszán és a Tisza-tavon évről évre egyre több vízi jármű közlekedik, és jelentős az Európai Unió tagországaiból - főként Németországból, Szlovákiából, Ausztriából - érkező turisták száma. A vízen és a vízparton tartózkodók, illetve a vízi járművek számának gyarapodásával nő a balesetek és a pihenni vágyók sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések előfordulásának veszélye. Ennek csökkentése érdekében a rendőrség kiemelt figyelmet kíván fordítani a megelőzésre.

A Tourist Police szolgálatban részt vevő főiskolai hallgatók elsősorban idegennyelv-tudásuk révén nyújtanak segítséget a közterületen szolgálatot ellátó rendőröknek a külföldiek problémás ügyeinek megoldásában. A szolgálatban való közreműködés tapasztalatait a főiskolások a későbbiekben turisztikai, illetve idegenforgalmi tanulmányaik, munkáik során hasznosíthatják.

Az idén a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a Szolnoki Főiskola hallgatóival Vásárosnaményban, Tokajban, Tiszafüreden, Abádszalókon, Szolnokon, Tiszakécskén, Csongrádon, Szegeden és Cserkeszőlőn szervez - zömében a vízen történő - közös szolgálatot.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.