2010. december. 10. 21:41 hvg.hu Utolsó frissítés: 2010. december. 11. 10:27 Itthon

Szanyi Tibor: ez a párt vörös

Szanyi Tibor, az MSZP parlamenti képviselője az MTV Az Este című műsorának nyilatkozott a pártszakadás esélyeiről, illetve arról, hogy miként látja Gyurcsány Ferenc csoportosulásának esetleges önállósodási törekvéseit.

Szanyi mindennek kapcsán elmondta: "Vannak belső vitáink, de ennél százszor nagyobb a szolidaritás, ami a pártot összetartja." A parlamenti képviselő szerint "ez a párt vörös", de "ennek különböző árnyalatai lehetnek". Amit szerinte Gyurcsány Ferenc csoportosulása jelképez, az viszont "szivárványra" emlékeztet. Éppen ezért a belső vitákat a párton belül kell lefolytatniuk. Szerinte erre van esély, például Gyurcsányék tagozatot nyugodtan alkothatnának, platformot viszont nem, erről azonban Szanyinak az a véleménye, hogy nüansznyi kérdés.

Ugyanakkor Szanyi a riporter kérdésére - miszerint korábban ő is mondott olyasmit, hogy Gyurcsány Ferencnek más pártban lenne a helye -, annyit válaszolt: ez is valódi opció.

Szanyi azt is hangsúlyozta, hogy az MSZP nem hasonlít a Fideszre, ahol "egy uniformis szerint" megbeszélik, hogy "mit hazudjanak". A honatya beszélt az úgynevezett árnyékkormány intézményéről is: szerinte az MSZP-ben a jelenlegi kormányzati struktúrától eltérő koncepció alapján szerveződő testületre lenne szükség. Ebben akár két-három ember is felelhetne egy-egy szakterületért. Nekik nem kell feltétlenül a párt parlamenti frakciójában helyet foglalniuk - tette hozzá egy kérdésre válaszolva.

Hirdetés
Címkék
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?