2010. november. 19. 07:23 Hírszerző/FH Utolsó frissítés: 2010. november. 19. 07:23 Itthon

Mától kolbászszag lengi be a Vörösmarty teret

Pénteken reggel kezdődik és december 29-ig tart a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A következő öt hétben több mint 200 színpadi programot kínálnak a szervezők. A látogatókat több mint 140 árus várja kézműves portékával, hagyományos magyar ételekkel és italokkal.

A vásáron 143 egységes megjelenésű, fából készült pavilonban árulják majd népi és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékájukat. Az áruk minőségét a Népművészeti Egyesületek Szövetségének zsűrije garantálja. A téren felállított színpadon bábosok, folkzenekarok, néptánc együttesek lépnek fel, több mint 200 színes program szerepel a kínálatban.

A falatozókban kizárólag a magyar gasztronómiára jellemző ételekkel, italokkal várják a vendégeket. A pecsenyén és forralt boron kívül vályogkemencében sült kenyérlángost, rétest, kürtőskalácsot, mézeskalácsot és igazi magyar pálinkát is kóstolhatnak a látogatók.

Az első vásárt 1999-ben rendezték. A cél az volt, a főváros egyik legszebb tere az ünnephez méltó rendezvény helyszínévé váljék, ahol tucatáruk helyett igényes népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak a budapestiek, a vidékiek valamint az ide látogató külföldiek.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?