2005. január. 26. 14:40 MTI Utolsó frissítés: 2005. január. 26. 14:47 Itthon

Budapesten átadták a felújított Király utcát

A VI. és VII. kerület közös város-rehabilitációs programja keretében 609 millió forintért véghezvitt beruházását Demszky Gábor főpolgármester "összefogás-projektnek" nevezte.

A Király utcában, a Nagymező utca és a Deák tér közötti szakaszon felújították az alapközműveket, kicserélték a burkolatot, és megújították a zöldterületeket. A Teréz-, és Erzsébetváros határán húzódó Király utcát, a IX. kerületi Ráday utcához hasonlóan, teljes hosszában csökkentett forgalmú utcává alakították, így kapcsolódik a Liszt Ferenc téren kialakított szórakoztató és kulturális centrumhoz.

Budapest egy újabb sokszínű városrészt nyert, ugyanakkor a megújult Király utcával őrizni kívánjuk a tradíciót - mondta a főpolgármester, amikor Verók István VI., és Hunvald György VII. kerületi polgármesterrel átadta a felújított utcát. A beruházás megvalósításához a főváros a Stratégiai Alapból 384 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, míg a fennmaradó összeget a két kerület fele-fele arányban állta. Demszky Gábor közölte: 4.650 négyzetméter járdafelület kapott gránit díszburkolatot, 2.158 négyzetméter aszfaltburkolatot fektettek le, és 117 gépkocsiparkolót alakítottak ki. Megújították a közvilágítást és 309 négyzetméternyi zöldfelületen 96 dézsás díszfát, valamint új padokat helyeztek el.

A főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros város-rehabilitációs programja már több mint 30 milliárd forint értékben segítette a házak és városrészek megújulását. Idén is 1,3 milliárd forint lesz a kasszában - mondta. Kitért arra is, az idei évtől fel kívánják gyorsítani a város-rehabilitációt, ennek keretében lehetővé teszik, hogy azok a kerületek, amelyek eddig nem vettek részt a programban, a jövőben csatlakozhassanak.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.