2015. január. 23. 22:44 hvg.hu Utolsó frissítés: 2015. január. 24. 00:01 Baleset

Tűz és robbanások egy budapesti szerelőcsarnokban

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók a zuglói Füredi utcába, ahol egy csarnok kapott lángra, és gázpalack is robbant a helyszínen - közölte a katasztrófavédelem pénteken éjjel. A levegőbe vegyi anyagok kerülhettek, de a szakemberek nem mértek veszélyes koncentrációt a legközelebbi lakóépületeknél. A tüzet éjfél előtt eloltották.

Kigyulladt egy könnyűszerkezetes csarnok Budapest XIV. kerületében, a Füredi utcában, a Gvadányi út kereszteződéséhez közel, éjfél előtt pedig sikerült eloltani a lángokat.

Legalább negyven tűzoltó vonult a helyszínre, akik tíz vízsugárral, köztük habosított vízsugárral kezdték oltani a tüzet, így a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni. A munkálatokat nehezítette, hogy ismeretlen vegyi anyagokat gyanítottak a csarnokban.

Nem mértek veszélyes vegyi anyagot a levegőben

A tűz eloltása után kiderült, hogy a csarnok egyik részében festéket, oldószereket, hígítót és lakkot tároltak, ezek voltak azok a vegyi anyagok, amelyek miatt a mobil labort is a helyszínre kellett riasztani. Az épület átvizsgálásakor felrobbant oxigénpalackot és egy dissou-gázpalackot is találtak a tűzoltók.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az épület környezetében, és megállapították, hogy a csarnokhoz legközelebb álló lakóépületek közvetlen környezetében nincs veszély, tehát egyelőre semmilyen veszélyes koncentrációt nem mértek a műszerek.

A területen tüzivíztározó működik, innen, illetve a helyszínre riasztott vízszállítókról biztosították a tűzoltó vízsugarak táplálását.

Sashalmon is hallották a robbanást

Olvasóink a Facebookon posztoltak a balesetről, volt aki Sashalmon, más a Ferencvárosban is hallotta a robbanások hangját. Volt, aki azt írta, hogy a Kerepesi út kőbányai oldalán is érezni lehet a füstöt.

Egyik olvasónk, Hajdú Bence videót is készített a tűzről:

Olvasóink leírása szerint nagyjából itt történt a tűzeset:


Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.