Ahhoz, hogy a szigorú tisztasági törvényeknek a sörök megfeleljenek, egy-egy baktérium előkerülése esetén sok sör kárba vész. Egy DNS-teszttel ez elkerülhető.
A Verge számolt be egy kaliforniai sörgyár, a Russian River újításáról, amely abban segít, hogy ne vesszen kárba sok sör azért, hogy meg tudjon felelni a szigorú tisztasági törvényeknek. A sörkészítés során ugyanis a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordul, hogy olyan baktériumok termelődnek, amelyeket már utólag nem lehet kiszűrni, így a sör kárba vész.
Ezt előzi meg egy érdekes DNS-teszt, hivatalos nevén a polimerizációs láncreakciós technológia. Ez a teszt a legkisebb mennyiségű baktérium kezdeményét is felismeri, amelyből rengeteg másolatot készít, hogy utána olyan egyszerű legyen a kiszűrése, mint például egy terhességi teszt. A technológia tehát a baktérium előfordulási veszélyét jelzi, valamint ellenszert is biztosít, amelyet a jelzés esetén be lehet vetni.
Végeredményben így rengeteg pénz spórolható meg, és nem mellesleg sokkal több sör marad nekünk. Ez már csak azért is jó hír, mert nemrég kiderült: a sör jóval egészségesebb, mint azt bárki gondolta volna.