Egy friss kutatás szerint a televízióban látható főzőműsorok csak fokozzák a hajlamot az elhízásra.
A Science of Us szakoldalon jelent meg egy friss amerikai-brit kutatás összefoglalója, amely szerint a tévében látható főzőműsorok hizlalják a nézőket. Azon túl, hogy az ilyen műsorok meghozzák és/vagy növelik a nézők étvágyát, olyan ételek készítésére is sarkallják őket, amelyek az átlagosnál jobban hizlalnak. A kutatásnak két része volt, az egyikben több száz jelentkező adatait hasonlították össze, egy részük ugyanis szokott nézni főzőműsorokat, a többiek nem. Természetesen előbbi csoport tagjainak volt nagyobb az átlagos testsúlya és testzsírszázaléka.
Ezután nem maradt más, mint hogy a népszerű műsorokban elkészített ételeket megvizsgálják, a szakemberek pedig arra jutottak, hogy az Egészségügyi Világszervezet által előírtnál több zsírt, telített zsírt és nátriumot tartalmaznak a műsorokban látható receptekkel elkészült étkek, ami elhízáshoz vezethet.