Ingatlan hvg.hu 2022. november. 09. 13:57

A belvárosban vásárolták a legtöbb ingatlant októberben

Átlagosan itt költenek a legtöbbet ingatlanra.

Az idén eddig értékesített ingatlanok 88,5 százaléka Pesten helyezkedik el, itt átlagosan 25,3 és 83,6 millió forint közötti összeget fizettek érte a vevők – áll a Duna House közleményében. Ezen belül a belvárosi VI. és VII. kerületek bizonyultak a legvonzóbbnak a vásárlók szemében, az előbbiben költöttek a legtöbbet ingatlanra. Ezáltal az eddigi legnépszerűbb XIII. kerület októberben csak a dobogó harmadik fokára fért fel.

Mindössze 130 ezer forintot kértek négyzetméterenként az idén Pesten eladott legnagyobb alapterületű ingatlanért a XIX. kerületben, ezzel szemben a legmagasabb területarányos árú – négyzetméterenként 2,3 millió forintos – házat a XIII. kerületben értékesítették. 2022 harmadik negyedévében az átlagos négyzetméterárak 681-870 ezer forint között mozogtak 2022.

A legolcsóbb családi ház 10,6 millió, a legdrágább pedig 220 millió forintért talált új lakóra, de fontos megjegyezni, hogy jelentős különbség mutatkozik meg a bel- és külvárosi kerületek között: az V. kerületben 83,6 millió forintba kerültek átlagosan az ingatlanok, ezen kívül 25,3-56,6 millió forint közötti intervallumon belül mozgott az átlagos eladási ár.

* * * Milliókat lehet spórolni a legolcsóbb lakáshitel kiválasztásával!

A lakásvásárlás előtt állóknak sokszor hitelre is szükségük van céljuk megvalósításához. A jelenlegi gazdasági környezetben még fontosabb megtalálni a legolcsóbb ajánlatot, amivel akár milliók is megtakaríthatók. Ehhez érdemes a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát használni.

Tudatos otthon
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.