Ingatlan hvg.hu 2021. szeptember. 20. 10:15

3,4 milliárdból építenek portát Mészáros és Paár Attila cégei a paksi atomerőműnek

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott be, meg is nyerték a tendert.

Nettó 3,4 milliárd forintért épít portát Pakson a Mészáros Lőrinc féle Mészáros és Mészáros Kft., közösen Tiborcz István egykori üzlettársának, Paár Attilának a cégével, a West Hungária Bau Kft.-val – írja az Átlátszó. Arról, hogy ki dolgozhat a Paks 2 beruházáshoz tartozó F7 jelű portán, gyorsított, tárgyalásos eljárásban döntött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A kiírás szerint erre azért került sor, mert a korábban ugyanilyen tárgyban indult biztonsági beszerzési eljárás eredménytelen lett, az idő azonban sürget.

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott be az uniós közbeszerzési értesítő szerint, és meg is nyerték a kivitelezést. A szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 3,3 milliárd forint volt, Mészárosék pedig nettó 3,4 milliárdért vállalták a munkát.

Mészáros Lőrinc cégeinek nem ez az első nyertes tendere az atomerőmű bővítéséhez kapcsolódóan. Mint az Átlátszó felidézi, januárban egy nettó 2,5 milliárdos megbízást kaptak; 2019 végén három másikat, összesen 4,7 milliárdért; egy hónappal korábban pedig a Mészáros és Mészáros Kft. Pintér Csaba egyéni vállalkozóval közösen nyert el egy 15,7 milliárdos megbízást, majd pár nappal később nettó 3,1 milliárd forint értékű mélyépítési tenderrel gazdagodtak. A West Hungária Bau sem panaszkodhat: számtalan egyéb közpénzes megbízásuk mellett ők építhetik nettó 2,6 milliárd forintért az Erőmű Beruházási Központját is.

Tudatos otthon
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.