Ingatlan hvg.hu 2021. június. 11. 09:59

Már a Google Térképen is látni a Fudan körüli, Kínát fricskázó utcaneveket

A térképen is látni már például az Ujgur Mártírok útját.

A Fudan-botrány
Friss cikkek a témában

„Frissült a Google Maps” – írta Facebookon Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester pénteken reggel. Baranyi a posztjában egy képet is csatolt, amin a népszerű térképalkalmazás egy képe látható. Ezen, és az alkalmazást megnyitva is látszik, hogy a Budapest dél-pesti régiójában a kereső szakemberei módosították az utcaneveket, mindössze pár nappal az átnevezésük után.

Baranyi Krisztina Karácsony Gergely főpolgármesterrel egyetértésben nevezte át azokat az utcákat még június elején, amik a kormányzat jelenlegi tervei szerint határolni fogják a kínai Fudan Egyetem budapesti épületét. Az épület terve komoly politikai visszhangot váltott ki, Baranyiék ezt lovagolták meg az utcanevekkel, amikor az utcáknak olyan neveket adtak, amik Kínának nagyon kínos ügyeket érintenek. Így a Fudant Budapesten, ha tényleg megépül, az Ujgur Mártírok útja, a Dalai Láma út, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök útja fogja határolni.

A Fudan a magyar felsőoktatást is érzékenyen érintheti, erről ide kattintva olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.