Ingatlan hvg.hu 2021. június. 09. 10:43

Matolcsy György menye luxuslakást vett attól a vállalkozótól, aki 54 milliárdért dolgozik a jegybank épületén

A luxuslakásban korábban Matolcsy Tímea és Matolcsy Ádám lakott.

Évekig tartott, de végül Matolcsy Tímeának, Matolcsy Ádám feleségének a tulajdonába került az a XIII. kerületi luxuslakás, amelyiket már 2016-ban is a jegybank elnökének, Matolcsy Györgynek a fia használt – derül ki a 24.hu cikkéből. A lakás, amely a lap szerint most legalább 250 milliót érhet, akkor Szemerey Tamásnak, Matolcsy György unokatestvérének, illetve a Növekedési Hitel Bank tulajdonosának birtokában volt. Öt éve a Népszava írta meg, hogy minden jel szerint Matolcsy Ádám lakik benne.

Népszabadság: Matolcsy fia használja Szemerey 200 milliós lakását

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére egy XIII. kerületi 200 milliós luxuslakás használatát engedte át Matolcsy György fiának.

Ahhoz, hogy a lakás a jegybankelnök menyéhez, Matolcsy Tímeához kerülhessen, annak a Somlai Bálintnak a közreműködése is kellett, akinek egy érdekeltsége, a Raw Development Kft. 54 milliárd forintért dolgozik éppen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri épületének felújításán. A 24.hu szerint Somlaitól gyakorlatilag azt a Révész Property Kft.-t vette meg Matolcsy Tímea, amely egy korábbi tőkeemelés során apportálta a luxuslakást, együtt egy másik ingatlannal. Igaz, az ingatlanvagyonnal megemelt tőke csak 167 millió forint volt a lap szerint. (Azt is megjegyzik, hogy a Raw Developement ugyanúgy a Somlai Investnek a tulajdonában van, mint korábban a Révész Property.)

Matolcsy Tímea azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy az ingatlant bérlővel vásárolta, a családjával már három éve elköltöztek onnan. A megvásárolt Révész Property Kft. pedig a jövőben MT Beauty Kft. néven szépségipari szolgáltatásokat nyújt. A vételárral kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt.

Somlai Bálintnál arról érdeklődött a lap, van-e annak valamilyen különleges oka, hogy a helyi viszonyokhoz képest alacsonynak tűnő áron számították be a cég tőkéjébe az ingatlanokat. Az üzletember válasza szerint az ingatlant a nyilvántartott könyv szerinti értékén apportálták, „ahogy ez szabályos és szokványos”, de e fölötti áron értékesítette a céget.

A járvány miatt zárva tartó étterembe szállt be az MNB-elnök fiának barátja

A Macesz Bistróból közben vezetőt és nevet váltott, mostantól Felix Gastronomy hívják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.