Ingatlan hvg.hu 2018. május. 01. 16:45

Magyar építész tervezte az épületet, amelyben megnyílhat a világ második IKEA hotelje

Az IKEA áruházaiból ismert összeszerelhető bútorokkal rendeznék be a New Haven városába megálmodott szállodát, amelynek éttermében természetesen svéd húsgolyót is lehetne enni.

Hamarosan megnyílik az IKEA első, Svédországon kívüli hotelje, méghozzá az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli New Havenben, az ott található IKEA áruház mellett.

Nem húznak fel új épületet, egy meglévőt használnak fel, amelyet a magyar származású építész és formatervező, a Bauhaus mestere, az 1981-ben elhunyt Breuer Marcell tervezett. A hetvenes években készült a többszintes, brutalista stílusú építmény, amelynek egyik jellegzetessége a másik és a harmadik szintje között húzódó hatalmas rés.

Az épület a Pirelli cégé volt. Az IKEA 2003-ban szerezte meg, később egy részét elbontották, a fő tornyot viszont meghagyták. A cég azonban az áruházát végül nem itt, hanem a szomszédos üres telken húzta fel. Connecticut államban a mai napig ez az egyetlen IKEA áruház – írja a The Telegraph.

A toronyházat némi átalakítás után rendezik majd be hotelnek az áruházlánctól megismert összeszerelhető bútorokkal. Lesz a szállodában étterem is, és a kínálatban természetesen benne lesz a svéd húsgolyó is.

Az IKEA első szállodáját 2016-ban nyitották meg dél-svédországi Älmhultban, ahol az IKEA múzeum is működik.

 

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?