Ingatlan MTI 2013. november. 12. 17:18

Fotó: eladó a villa, ami életre keltette Pinocciót

Eladó az az olaszországi villa, amely annak idején Pinocchio című regényének megírására ihlette Carlo Collodit. A 3000 négyzetméteres épület Toscanában, Firenze Sesto Fiorentino nevű elővárosában található egy háromhektáros parkban, benne a híres "Csodák mezeje". Az ingatlan ára 10,5 millió euró, vagyis átszámítva több mint 3 milliárd forint.

Carlo fivére a villától 50 méterre található Ginori porcelángyár igazgatója volt. Más utalásokat is megtalálunk a Pinocchio kalandjaiban, mint például a Vörös Rák fogadót, amely alig 100 méternyire áll a villától – mondta Guiseppe Garbarino Sesto Fiorentinó-i történész.

Carlo Lorenzini (1826-1890) más néven Carlo Collodi olasz újságíró és író volt. A Pinocchio kalandjait 1881-ben írta és 1883-ban jelent meg.

idealista.it

"A kert neve történelmileg a Csodák mezeje. Azért hívják így, mert 1873-ban egy kertész, aki a villa tulajdonosa, a Gerini család alkalmazásában állt, virágok ültetése közben egy kincset talált itt, amelyről pontosan nem tudni, mi volt" – magyarázta a történész.

idealista.it

"A Sesto Fiorentinó-i lakosok kollektív emlékezetében a kincs hatalmas vagyonként él, amelyet a kertész nem tartott meg, hanem átadta a márkinak" – tette hozzá.

idealista.it

Pinocchio kalandjaiban a Kandúr és a Róka rábeszélik Pinocchiót, hogy ültesse el aranyait a mezőn.

Napjainkban már csak néhány Pinocchio-kedvelő és iskoláscsoport látogatja a villát, de a történész szerint az új tulajdonos hasznosíthatja a villa és a regény közötti kapcsolatot.

A regény a Geppetto asztalos faragta fabábu kalandjait meséli el, akinek mindig megnyúlik az orra, amikor hazudik, és szamárfüllé változik a füle, amikor nem tanul az iskolában. Számos kaland után azonban Geppetto mester nagy örömére igazi kisfiúvá változik.

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.