Ingatlan hvg.hu 2012. szeptember. 07. 12:03

Építészet és média a Design Terminálban

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem legújabb kezdeményezése a MOME Laboratory első kiállításán Gryllus Ábris Syntonyms című munkáját mutatja be. A különleges interaktív médiaművészeti projekt egy új építészeti minőséget képviselő hatalmas fekete burok-installációban tekinthető meg a Design Terminálban.

A szeptember 12-én a Design Terminálban megnyíló első MOME Laboratory kiállításon az idei év egyik legérdekesebb diplomamunkája lesz látható: Gryllus Ábris Syntonyms című projektje egy, a médiaművészet, az építészet és a design különböző területeit magába foglaló terepasztal, amelyen öt európai vízparti város hangjait tudja a közönség interaktív módon megszólaltatni, a hangokra pedig egy vetített videó közvetlenül reagál. Kiindulópontja a város és a víz, ezek szimbiózisa és kulturális kontextusuk kontrasztja.

MOME

A Syntonyms egy 3 angol kifejezésből alkotott műszó, amely összefoglalóan jeleníti meg az alkotói koncepció gerincét:

  • synonym – rokonértelmű szó vagy kifejezés,
  • antonym – valamely fogalommal ellentétes(nek érzett) fogalmat kifejező szó,
  • syntony – 1. állapot, melyben két oszcillátor különböző frekvencián rezeg; 2. különböző dolgok tényezők között, zavartalan egymást kiegészítő, harmonikus viszony
    MOME

A kiállított tárgyat rendhagyó módon kerül mutatják be, a látogatók a numbernow (Reich Wanda és Varga Noémi) által tervezett új építészeti minőséget képviselő, óriás buborék-burokba belépve tekinthetik meg és próbálhatják ki az installációt szeptember 21-ig.

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.