Meghirdette büféit a Magyar Állami Operaház.
Meghirdette büféit a Magyar Állami Operaház. Egyelőre három évre lehet bérbe venni hét egységet az évi több tízmilliós bevétel reményében – értesült az Ingatlanmenedzser.hu. A szerencsés üzemeltető szeptember 4-től veheti birtokba a négy épületben lévő hét különféle vendéglátó ipari egységet. Nem kizárt, hogy a zsíros falatban benne lesz az alkalmi catering szolgáltatás is, ha úgy dönt az Operaház vezetése, ez további milliókat hozhat a konyhára.
Egységek
- Operaház I. emeleti nagybüfé
- Operaház III. emeleti cukrászda
- Operaház félemeleti művészbüfé
- Operaház II.épület VI. emeleti büféje
- Erkel Színház művészbüfé
- Erkel Színház nézőtéri büfé
- Jókai utcai próbaterem büféje
Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a pályázókat elég sok minden köti. A kiírás szerint ugyanis nem mindegy, hogy mekkora bérleti díjat illetve fogyasztói árakat ajánlanak a jelentkezők. E két tényező összesen 60 százalékos súllyal szerepel a bírálatnál. Jó pont, ha valaki vállalja a büfék felújítását és részben saját eszközökkel kell elvégezni a szolgáltatást.
Az Ingatlanmenedzser úgy tudja, hogy elvárás a dolgozói ellátást biztosító egységekben minimum 30 napos dolgozónkénti maximált hitelkeret (bruttó) biztosítása. Korlátozza a bevételnövelést, hogy alkoholt csak a nézőtéri büfékben lehet majd árusítani. Ugyancsak elvárás az ellenőrizhető, elektronikus rendszer bevezetése például. feltöltő-rendszerű kártyákkal vagy az Operaházban rendszeresített beléptető kártyák felhasználásával.
Az ajánlattevő kockázatát növeli ugyanakkor, hogy az Erkel Színházban található büfék megnyitásának lehetősége bizonytalan, ám azokra is árajánlatot kell adni, ami az értékelés tárgyát képezi. Bérleti díj megfizetése az érintett két egység esetében természetesen csak azok megnyitása esetén esedékes. A normál eljárásoknak megfelelően kaució is szükséges, méghozzá háromhavi nettó bérleti díjnak megfelelő összeg. Ezen kívül külön nyilatkozni kell arról, hogy a jelentkező tovább foglalkoztatja-e büfék mostani személyzetét.
Kötelező árajánlat
1. Fekete kávé tejjel/tejszínnel, cukorral
2. Zárt zsemlében rántott húsos szendvics zöld díszítéssel
3. 0,5 l Ásványvíz
4. Menü mely tartalmaz egy levest, egy főételt
A gasztronómiai szolgáltatására megajánlott bruttó árakat minden esetben 100 főre kell kalkulálni. Mérlegelés az alábbi 4 típusú szolgáltatásra vonatkozó összegszerű ajánlat alapján történik, de egyben a megkötendő bérleti szerződés mellékleteként tételes ajánlattételnek minősül, melyen megrendelő a szerződés aláírása esetén azt követő egy naptári évben változatlan áron rendelhet az ajánlattevőtől.
1. Pezsgős koccintás színpadon felszolgálva bruttó ár / fő bontásban
2. Sajtótájékoztató fejenként 10 dkg édes-sós aprósüteménnyel korlátlan üdítőital (rostos és szénsavas) és ásványvíz fogyasztással (1 órás időtartamban) bruttó ár / fő bontásban
3. Wellcome fogadás hideg étel desszerttel, korlátlan üdítőital és ásványvíz fogyasztással (2 órás időtartamban) bruttó ár / fő bontásban
4. Állófogadás hideg, meleg étellel, desszerttel, korlátlan üdítőital és ásványvíz fogyasztással (2 órás időtartamban) bruttó ár / fő bontásban
Egyre jobban megérheti inkább eltárolni a napelemmel megtermelt áramot
Rövid távon jó módszer a szolgáltatói hálózatos adok-kapok, de hamarosan a tárolásos módszerrel is érdemes lesz megbarátkoznia a napelemeseknek, hiába drágább a tároló egység előállítása és karbantartása.