2008. december. 18. 12:00 ingatlanmenedzser.hu Utolsó frissítés: 2009. január. 17. 17:58 Ingatlan

Válságkezelő kocsma nyílt az ukrajnai Lembergben

A Piac téren megnyílt "válságkocsma" - az alkalomhoz illően - alig két...

A Piac téren megnyílt "válságkocsma" - az alkalomhoz illően - alig két hét alatt készült el, és mindössze 80 napig tart majd nyitva. A kricsmibe olyan vendégeket várnak, akik nem esnek depresszióba a krízis szó hallatán, hanem képesek kellő humorral viszonyulni a sötét jövővel való riogatáshoz - írta a finance.org.ua internetes ukrán gazdasági hírportál.

A helyszíni beszámoló szerint az Antikrízisben a bárpult mögötti polcokon dunsztosüvegek sorakoznak télire elrakott befőttekkel, savanyúsággal, liszttel és darával. A falakra sűrűn kitűzdelt A4-es lapokon a világválságra vonatkozó banális közhelyek és a leküzdésére buzdító jelszavak olvashatók, a legfeltűnőbb helyen pedig az a naptár látható, amely a bezárásig hátralévő napok számát mutatja.

Annak kapcsán, hogy miért éppen 80 napig tart nyitva az Antikrízis, tulajdonosa, Jurij Nazaruk ismert lembergi vendéglős a hírportálnak elmondta: a bezárás napja március elseje, a tavasz kezdete, amikorra mindenki hozzászokik a válság emlegetéséhez, de a természet ébredésével elmúlik a depresszió, győz az élni akarás. Szerinte az egész válságnak nagyobb a füstje, mint a lángja, mert - mint kifejtette - ukrán vonatkozásban ez csekélység a kárpátaljai árvizek okozta tragédiához vagy az afrikai milliók véget nem érő éhezéséhez képest.

A kocsmában - amelynek a megnyitása Nazaruk szerint nem üzleti fogás, hanem "küldetés" - a vendégek megtekinthetnek egy filmet az Ukrán-Kárpátok legeldugottabb zugában található, Perkalaba nevű világvégi falucskáról, ahol nincs villany, televízió, újság, Snickers szelet, fél évig se ki, se be, de az ott lakók mégsem boldogtalanok. "Az ő életük nem függ a válságtól, s épp így lehet a mi életünk is független tőle" - mondta a lembergi válságkezelő krimó tulajdonosa.
Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.