Ingatlan ingatlanmenedzser.hu 2008. október. 14. 10:20

Svájci ötlet: nullacsilagos hotel lett a bunkerből

15 főből álló csapat avatta fel az újdonsült szállodát, és töltött el egy éjszakát a művészi dekorációkkal díszített...

15 főből álló csapat avatta fel az újdonsült szállodát, és töltött el egy éjszakát a művészi dekorációkkal díszített és valódi szállodai paplanokkal felszerelt exbunker falai között. Mindez csak próbafutamnak számított, hiszen a rendszeres üzemben tartáshoz a hotelnek működési engedélyre van szüksége Sevelen városától. A szálló St. Gallen kanton északkeleti területén helyezkedik el, és elsősorban az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező vendégeket célozza meg.

-  A művészet erejét felhasználva sikerült létrehoznunk egy alacsony költségvetésű, bájos hotelt, amely igyekszik figyelembe venni a vendégek személyes kívánságait is - mondta Frank és Patrik Riklin a projekt és a nullacsilagos hotel ötletgazdája.

A közös fürdőszobát virágokkal díszített szökőkúttá alakították, és az ablaktalan épület egy hatalmas kivetítőjére élő webkamera küld képeket a külvilágról. A tervezett ár egy éjszakára 10 vagy 15 svájci frank (1600-2500 forint). 

A művész ikerpárt a helyi hatóságok bízták meg, hogy varázsoljanak kulturális központot a közelben fekvő öreg gyárból és bunkerből.  A város polgármestere Roman Zogg elmondta, hogy a  bunker legtöbbször üresen állt, kivéve azokat a ritka alkalmakat amikor a hadsereg gyakorlatozásra használta. Az óvóhely fenntartása rengeteg pénzt emésztett fel. A polgármestert hamar meggyőzte a hotel ötlete. A létesítmény helyet biztosíthat kulturális eseményeknek és szolgálhat sí-, és túraközpontként is. A hotel 24 órán belül visszaalakítható bunkerré, megfelelve annak a svájci törvénynek, miszerint veszély esetén minden polgári védelmi épületnek használatra készen kell állnia egy napon belül. A szálloda akkor kezdheti meg a működést, ha a város lakossága a következő gyűlésen jóváhagyja a 83 ezer frank összegű (mintegy 14 millió forint) beruházási hitelt. A helyi turisztikai szervezet vezetője is üdvözölte az ötletet, ám óva intett attól, hogy a bunker-hotel túl nagy konkurenciája legyen az idegenforgalmi vállalkozásoknak.







Forrás: 20Minuten.ch

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.