Mondják, nem a méret a lényeg. Legfeljebb, is. A mini pulykahúsos virslik bejöttek a vevőknek, és a szavazataik rangos díjat értek.
Snacki & GO! - szlogennek sem rossz a sárvári termék neve, amely snack kategóriában elnyerte „Az Év Terméke Díj 2016” elismerést.
A világ elismert innovációs termékdíjazási rendszere, Product of the Year - Az Év Terméke 42 országában van jelen, Magyarországon az idén 5. alkalommal adták át a díjakat. Míg tavaly 13 kategóriában indultak versenyzők, addig ezúttal már 23 kategóriában hirdettek ki nyertest. A megmérettetésre minden évben új és innovatív termékekkel, valamint szolgáltatásokkal lehet nevezni. A produktumokat először egy szakmai zsűri pontozza, majd a legnépszerűbb termékeket maguk a hazai fogyasztók választják ki egy, a GfK Hungária által végzett 2000 fős közvélemény-kutatás keretében.
A programba kizárólag innovatív termékek nevezhetők, azaz fontos, hogy legalább az alábbi három kritérium egyikében releváns innovációt hordozzanak: funkció, csomagolás, design. A GfK kutatásban résztvevők pedig három szempont alapján szavaztak: innováció, attraktivitás és elégedettség. A megkérdezettek közül 100 kipróbálóból 92 volt elégedett. Érdekesség, hogy ez az arány valamivel magasabb a férfiak, az idősebb korosztály és a Dunántúlon élők esetében. Az attraktivitást és az innovativitást tekintve a fiatalok, a férfiak, illetve a magasabb státuszúak körében volt kedvezőbb a poharas virsli megítélése. A snack termékkategória első helyezettje, a Füstli Snacki & GO! különösképp az innovativitásával kerekedett felül a mezőnyön.
A rendhagyó csomagolású - poharas - pulykahúsos virsli falatkák, hidegen és melegítve egyaránt fogyaszthatók. A pohár visszazárhatóságának köszönhetően semmi baj, ha nem fogy el elsőre az egész adag, a maradék megőrzi ízét, állagát, könnyen tárolható, kinyitása sem okoz gondot, és mikrohullámú sütőben melegíthető.
A csomagolással egyébként már tavaly begyűjtött egy trófeát a Sága mini: a HUNGAROPACK Save Food díját.