A szőlőbe már nem kell kimenni, hiszen megvan a must, az újbor. Hozzá házias jó falatok, mellé kézműveskedés, mulatság a hosszú hétvégén Etyeken, ahol a Gasztrosétány nyitott pincéi várják az "élményszüretelőket".
A pincék október 23. péntek délelőtt tíztől vasárnap délutánig fogadják a vendégeket. A kóstolások mellett lesz sajtkészítés, vajköpülés, tökfaragó verseny, kézműves foglalkozások és vásár.
Hogy jobban csússzanak a borok, mindenütt írják már az étlapot. Íme egy kis ízelítő.
Az Aubergine pincénél padlizsán- és zakuszkakrémes szendvicset, szürke marha Csángó gulyást, csúsztatott palacsintát kínálnak az éheseknek. A Milán pincénél töltött káposztával, töltött tormalevéllel, almás pitével várják a vendégeket. A Tátrai pincészet borai mellé erdélyi ízeket ígérnek, lesz miccs, húsgombócos csorba, szarvas- és vaddisznó szalámi, de még házi csokik is. Árpás László Sonkamester pincéjénél alapállásból a 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek, nem mellékesen pedig kemencében és grillen készült ételek. A Dvorák pince nagyon ráerősít házias ételekkel helyi alapanyagokból: csirkepörkölt nokedlivel, gulyásleves, csülkös-körmös pacal, sült kolbász, cigánypecsenye.
A Halmi pincénél könnyebb műfaj: szörpök, gyógynövényes teák, házi sütemények, lekvárok. Takácséknál palacsintázás. A Kácsor "Kíra" pincénél házi rétes, libatepertős pogácsa. Rókusfalvynál házi pogácsa, szárnyas májkrémes kenyér és sparheltban sült tök.

Részletek, naprakész info az esemény fb-oldalán.