Gasztro hvg.hu 2015. június. 08. 19:14

A házi jobb és olcsóbb

Manapság piacot és szupermarketet lehet rekeszteni a készen megvehető "házias" készítményekkel. Aztán, ha haza megyünk és közelebbről megnézzük a címkét, kiderül, legfeljebb attól házi, hogy bevittük a házba.

Nem kell szakácsiskolába beíratkozni, még a nagymama - ha egyáltalán volt neki - recepteskönyve után sem kell pincét, padlást felkutatni, hogy néhány "kényelmi" terméket házilag állítsunk elő. Olcsóbb, és garantáltan jobb is lesz, mint a bolti, és persze biztosan tudhatjuk, mi van benne.

 A Complete Health&Happiness kapásból 45 dolgot szedett össze, amiről azt állítja, felejtsük ott az üzletek polcain, és csináljuk magunk. Meglepően egyszerű receptek, kevés hozzávaló, alap háztartási felszerelés, és már hozzá is foghatunk. Van itt ketchup (cukor nélkül), majonéz, salátadresszingek, fűszerkeverékek, mogyoróvaj, juharszirup stb. A lista nagy része házi kozmetikai és tisztítószereket tartalmaz olyan "gasztrós" összetevőkkel, mint például a kókuszolaj és a méz 

Aréna2000

Mi is körül néztünk a házunk táján. Persze, hogy a mi recepttárunkban is ott a ketchup, a müzliszelet, a sajt,  a joghurt.

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?