Gasztro hvg.hu 2015. március. 17. 11:13

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

Az Ausztriában megrendezett versenyre 14 ország 162 főzdéje nevezett be 1500 tétellel. A Magyarországot képviselő 25 főzde 163 díjat érdemelt ki. 6 nagydíjat, 7 aranyat, 62 ezüstöt és 88 bronzérmet szereztek.

A legjobb főzde alapító-tulajdonosa az Év Főzőmestere is lett
hvg.hu

Nagyaranyat, és ezzel az Év Párlata-díjat kapta: az agárdiak érlelt alma pálinkája, tokaji sárgamuskotály-törkölye, sörpárlata és malátawhiskyje, valamint a Gyenesei feketebodza  és a gyulaiak feketeribiszke pálinkája.

Részletek, éremtáblázat:itt

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.