Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.
Az Ausztriában megrendezett versenyre 14 ország 162 főzdéje nevezett be 1500 tétellel. A Magyarországot képviselő 25 főzde 163 díjat érdemelt ki. 6 nagydíjat, 7 aranyat, 62 ezüstöt és 88 bronzérmet szereztek.
Nagyaranyat, és ezzel az Év Párlata-díjat kapta: az agárdiak érlelt alma pálinkája, tokaji sárgamuskotály-törkölye, sörpárlata és malátawhiskyje, valamint a Gyenesei feketebodza és a gyulaiak feketeribiszke pálinkája.
Részletek, éremtáblázat:itt