Nincs karácsony Magyar Ízek Vására nélkül. Hatvan hazai és határon túli kézműves termelő költözik a belvárosi Erzsébet térre december 12-23. között, hogy megmutasson mindent, mi szem-szájnak ingere.
A Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a budapesti vásárt, ahol persze nemcsak mutogatnak, és árulnak, de mindent meg is lehet kóstolni, nehogy "zsákbamacskát" vigyenek haza a jó népek vásárfia helyett.
A legizgalmasabbnak a gyergyószentmiklósiak paprika nélkül készülő sápadt kolbásza, a bükkfán füstölt csülök, az erdélyi házi szalonna, vaddisznószalámi és kenőmájas ígérkezik. Persze, akiknek nincs kolbász-szalámi piros paprika nélkül, azoknak sem kell aggódni, hogy nem lesz miből válogatniuk. Előtte, utána, közben kötelező a forralt bor, vagy valamely jóféle lélekmelegítő, ízlés és kalandvágy szerint a forró meggyes barna sör.
Pálinkából még a mézes csuporba is jut. A szervezők szerint, nem győzünk majd különleges mézekbe nyalakodni, lesz birsalma pálinkával, tokaji aszúval, likőrrel bolondított; narancsos, citromos, fahéjas, bodzás, levendulás, de még csokoládés krémméz is. Édes élet jeligére tobzodás mindenféle kézműves csokoládéval, igazi mandula marcipánokkal, szaloncukrokkal - ebből cukormentes aszaltgyümölcsös is. S tán mondani se kellene:bejglik, a dióson, mákoson túl gesztenyés, meggyes, szilvás.
Kevésbé édesszájúak a legkülönfélébb sajtokkal töltekezhetnek, mi feltétlenül megkóstolnánk a töltött parenyica tekercset, a lilahagymás vagy a petrezselymes-fokhagymás csókálló krémsajtot.
Gyerekeknek hétvégén játékos programok:ütőfás mézeskalács-készítés, kürtőskalács-tekerés, gesztenyesütés.
Aki nem hiszi, járjon utána.