Gasztro MTI 2014. november. 10. 16:25

Bárki megtanulhatja ezentúl a francia sztárséfek receptjeit

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el. A l'Académie de Gout, vagyis Az ízlés akadémiája nevű portálon negyven híres séf nagyjából ötezer receptje olvasható.

Az ételek elkészítését videó segíti az oldalon, ahol kulináris szótár, címlista, és gondosan kiválasztott blogajánló is található.

"Az oldal mindenkit vár, bár nagyon is professzionális: nem valami feneketlen hordó, mint sok más portál, ahol minden van, és nem számít, mi minden" – magyarázta Alain Ducasse sajtótájékoztatón.

A portál teljes tartalmát havi díjért lehet böngészni, színvonala és igényessége messze meghaladja viszont a többi hasonló weboldalét – ígérte Cédric Siré, a társtulajdonos Webedia alapítója.

Az oldalnak nagyjából 3000 előfizetője van most, a működtetők 2015-re a világ nagy szakácsait összegyűjtő, nemzetközi portállá szeretnék tenni Az ízlés akadémiáját. "Arra törekszünk, hogy szakmánk területén megkerülhetetlenek, univerzálisak legyünk, a legegyszerűbb recepttől a legbonyolultabbig, a legszerényebb étteremtől a legkifinomultabbig mindent találjon meg nálunk a látogató" – mondta Ducasse, aki húsz étterem, egy kiadó és egy főzőiskola tulajdonosa is.

hvg360 Tiszai Balázs 2025. március. 04. 19:59

„Ez egy másfajta rémálom” – gyökeresen megváltoztatták a drónok az ukrajnai harcokat, és ez esélyt adhat Zelenszkijnek

Sokkal komolyabb szerepet játszanak már a drónok az orosz-ukrán háborúban, mint az invázió megindulásakor, ukrán tisztviselők becslése szerint már dróncsapások okozzák a halálesetek és a sebesülések 70 százalékát a fronton. Ezek egy része barkácseszköz, vagyis sima hobbidrónokat szerelnek fel robbanószerekkel, ami így sokkal olcsóbb is, mint a hagyományos harci eszközök, melyek szállítását Donald Trump leállította. De a drónhadviselést az oroszok is folyamatosan fejlesztik, és a számbeli fölény itt is az övék.