Gasztro hvg.hu 2013. november. 28. 14:39

Tíz jó hely Budán

Miközben Pesten szinte nem telik el hónap anélkül, hogy valahol ne nyíljon legalább egy söröző vagy kis bisztró, addig a budaiak csak ácsingóznak a Duna bal partjára. Pontosabban ácsingóztak, mert az idén nekik is nagyon megszaladt. Még nincs vége az évnek, de már minden ujjukra jut egy jó hely.

A viharos gyorsasággal népszerűvé vált tízdolog site ezúttal a szintén viharos gyorsasággal befutott tíz legjobb budai helyet mutatja be. Van köztük hotel-borbár, kulturkocsma, kiskocsma, bor- és tapasbár, kantin a javából, cukrászda, reggelizőhely. Ráadásul nemcsak azt tudjuk meg, hova, miért érdemes menni, mit ki ne hagyjunk, de a pult másik oldalára is bekukkanthatunk.

facebook

Megtudhatjuk, hogyan és miért lesz a jogászból, közgazdászból, stylistból, autógépészből, bölcsészből "kocsmáros", mert hogy a tulajdonosok között éppen az ősvendéglátós a kakukktojás.

Ha figyelmesen végigböngésztük a tízes listát, még játszhatunk is reggeliért, vacsoráért, kajáért, piáért, szíves vendégül látásért. Barangolás és játék Budán itt.

hvg360 Gergely Zsófia 2025. január. 21. 19:30

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője: „Kirakatország vagyunk, Majomország”

„A Mikulásgyár lett szerelem helyett A szerelem az életemben” – foglalja össze elmúlt 20 évét Zsolnai Endre. Utolsó rendezvénye huszonmilliós mínusszal zárt, és ezt nincs miből kifizetnie, ezért most nem lát komoly esélyt a Mikulásgyár fennmaradására, de még nem mondott le róla végleg. Úgy látja, azért fogytak el a támogatók, mert „mindenki idomul, igazodik, tetőfokára hág az öncenzúra, a szervilizmus, a fortélyos félelem igazgat. Hogy valójában nincs szolidaritás”. HVG-portré.