2013. november. 21. 09:40 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. november. 21. 17:25 Gasztro

Újbor- és sajtfesztivál

Szó sincs róla, hogy vége lenne a fesztiválszezonnak csak azért, mert lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála. Ebben a hónapban is minden hétvégére esett valami népünnepély. S a végén csattan az ostor: hazai és határmenti újborok és sajtok seregszemléje november 30 és december 1. között a városligeti Vajdahunyad várában.

Tizedik éve, hogy november utolsó hétvégéje a magyar újborok és sajtok napjaivá jegyeztetett a Mezőgazdasági Múzeumban és környékén. A legrangosabb eseménynek tartják műfajában, nem csoda, hogy a vidékfejlesztési tárca fővédnőkségét élvezi.

Szakértő zsűri munkálkodik majd serényen és pártatlanul, hogy kiválassza Magyarország legjobb újborát, és felkenje az év legjobb sajttermelőjét. Az élvezkedő nagyközönség pedig a 2000 forintos belépő ellenében végigkóstolhatja a felhozatalt, és végignézheti – mert nekünk ilyen is van – a Magyarországi Borrendek és Sajtlovagrendek, valamint az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend ünnepélyes felvonulását. 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?