2013. október. 30. 13:40 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. október. 30. 13:35 Gasztro

Íme három forró koktéltipp őszre

A hűsítő italok ősszel háttérbe szorulnak, sokkal inkább előnyben részesítjük a forró finomságokat. Íme három koktélrecept a hűvösebb időkre!

Íme a Finlandia három különleges gőzölgő koktéltippje a hűvösebb őszi napokra.

Forró mangós csók

Hozzávalók:

4 cl Finlandia Mangó
12 cl forró csokoládé
egy kis adag tejszínhab és egy késhegynyi kakaópor

A forró csokihoz 10 dkg étcsokoládét darabokra vágunk, fél liter tejet lassú tűzön néhány percig melegítünk, majd beletesszük a csokidarabokat. Folyamatosan keverjük, hogy a csokoládé felolvadjon benne, de még forrás előtt levesszük a tűzről. A hozzávalókat töltsük pohárba, keverjük össze, majd díszítsük tejszínhabbal és kakaóporral.

Blackcurrant ragyogás

Hozzávalók:

4 cl Finlandia Blackcurrant
12 cl forró almalé
1 ek méz

Az összetevőket töltsük forróitalos pohárba, majd keverjük össze. Díszítéshez használhatunk fahéjat, gyömbérszeletet és chilit.

Zöldcitrom násza a fekete ribizlivel

Hozzávalók:

4 cl Finlandia Lime
12 cl forró fekete ribizlilé
gerezdekre vágott lime a díszítéshez

A hozzávalókat töltsük forróitalos pohárba, és keverjük jól össze. Az elkészült koktélt díszítsük limegerezddel.