Ezzel a felhívással indította el Ferran Adriá, a világhírű spanyol séf azt a versenyt, amelyben olyan kreatívok jelentkezését várja, akik tehetséget éreznek magukban a dizájn, a technológia és az alkalmazások területén, és szívesen hozzájárulnának ötleteikkel a BulliPedia, azaz egy online gasztronómiai enciklopédia létrehozásához.
A győztes díja nem akármi: együtt dolgozhat Adriával és a Telefónica csapatával 3 hónapig Barcelonában a BulliPedia kifejlesztésén, amit 2016-ra terveznek piacra dobni.
Ferran Adriá, akit a világ tíz leginnovatívabb embere közé választottak már 2004-ben, nem kis feladatra vállalkozott. Minden eddiginél átfogóbb online gasztronómiai gyűjteményt kíván létrehozni azzal a céllal, hogy egy olyan eszközt adjon a profi séfek és a jövő szakácsai kezébe, amelyet használhatnak, tanulhatnak belőle, de saját tudásukkal gazdagíthatják is. A projektben együttműködő partnere a Telefónica, amely a világ öt legnagyobb telekommunikációs vállalatának egyike.
A BulliPedia egy olyan megbízható, rendszerezett gasztronómiai tudástár lesz, amiben a szakmabeliek szabadon böngészhetnek, rendszerezhetik az információkat, de kicserélhetik tapasztalataikat, tudásukat függetlenül attól, hogy hol élnek a világban. A tudás szakácsiskolákból, egyetemekről, és éttermi séfektől fog származik, a munkát pedig a BulliPedia csapata és a Barcelonai Egyetem közösen koordinálja majd más nemzetközi egyetemekkel. Mivel az online enciklopédia átfogó és naprakész információt nyújt, hasznos eszköze lehet majd a gasztronómiai oktatásnak, és elősegítheti a kreativitást a konyha világában. Nem titkolt céljuk az is, hogy a BulliPedia mintául szolgáljon más területek számára, így a jövőben a rendszer akár olyan ágazatokra is adaptálható lesz, mint az építészet, a divat és a dizájn.
A koncepciók leadási határideje 2013. október 30. Minden a versenyhez kapcsolódó információ elérhető itt. Hú, milyen jó lenne, ha magyar kreatívok is pályáznának!