A nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált szeptember 13-15. között rendezték meg a belga főváros gyönyörű Bois de la Cambre parkjában. A látogatók nem csak Brüsszel legjobb vendéglátóhelyeivel találkozhattak. A nemzetközi gasztronómiát egy-egy szecsuáni,pekingi, katangai, ukrajnai, rabati, quebeci, szófiai, pozsonyi és budapesti étterem képviselte.
A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon /a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest / vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ étterem /Continental Hotel Budapest/ séfjét, Barka Áront kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet a fesztiválon. A háromnapos rendezvényen több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió szakemberei vettek részt.
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/14e1d673-19f0-407f-9647-36567d5c6fef.jpg)
Modernitás és tradíció kéz a kézben - ez volt a magyar pavilon mottója, amelynek jegyében Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új felfogású tradicionális menüt alkotott. Az akácfán füstölt libamájpástétomhoz konfitált barackot és vajaskalácsot kínáltak; a majoránnás kacsa- és libamáj duóhoz csicsókahab készült ; a dödöllével feladott vörösboros marhapörköltbe kökény is került , a desszert hagyományos rétes volt meggyes-mákos töltelékkel. A menühöz a magyar borokat Jim Bauters brüsszeli /flamand / borkereskedő prezentálta.
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/3bbf2c97-4e44-40bd-8f1d-7c10a5b2a412.jpg)
A magyar ételek igen nagy sikert arattak az EAT!Brussels látogatói és a szakmai közönség körében.