Gasztro hvg.hu 2013. augusztus. 27. 14:16

Patkányból készül az új gyros

Vietnamban sosem látott méretűre duzzadt a patkányprobléma, a kártevőkkel hadakozó gazdák viszont megtalálták a módját, hogyan profitáljanak a helyzetből.

Kizsigerelt, finom fűszerezésű, banánlevélben sült patkány a munkásosztály kedvenc délutáni fogása Vietnam vidéki területein. A zömmel elmaradottabb, földművelésből élő települések lakói közt kezd hagyománya lenni a patkányfogyasztásnak, lévén a rágcsálóból készült fogások nem csak elképesztően olcsóak, de a helyiek elmondása szerint az ízük is meglepően jó. A gazdák leggyakrabban csak agyonvágják a termést dézsmáló állatokat, melyekből naponta akár két tucat példányt is könnyen el lehet ejteni.

sxc.hu

A banánlevélben sült patkány mellett már kezdenek felbukkani a nyársalt változatok is, és mivel az alapanyaghoz bárki költségmentesen hozzájuthat, a fogás fejlődésének későbbi szakaszaiban is minden bizonnyal erősen pénztárcabarát marad.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.