Gasztro hvg.hu 2013. június. 27. 19:59

A KFC titkos receptje

Bár újabban a Ceasar vagy a görög salátát igyekeznek favorizálni a KFC gyorséttermekben, a klasszikus amerikai káposzta, a colesaw elmaradhatatlan. Most már akár otthon is megcsinálhatjuk. A titok többé nem titok.

Sanders ezredes 1940-ben kiötölt csirkereceptjét, amelynek  legfőbb titka a panír összetétele, a mai napig is szigorúan széfben őrzik a cég székhelyén, Louiswille-ben. Széles e világon mindössze három alkalmazottja van a KFC-nek, aki ismeri az originális leírást, és egyetlen, amelyik a széf kódját is tudja.

Wikipedia

Talán egyszer eljön majd az idő, amikor erről a titokról is fellebben a fátyol, bár vérmes reményeink valószínűleg inkább csak következő életünkben lehetnek. Kisérletezni persze nem tilos. A KFC amerikai káposztasalátáját viszont már lekoppinthatjuk otthon. Ez a recept - ami állitólag nem is egy, hanem két különféle variáció -  immáron publikus. A colesaw eredete, egy kis majonéz történelem és  az originális receptek a Food&Wine blogon.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.