Nemsokára kiderül, milyen íze van a bányatóban érlelt bornak
Három éven át egy bányató fenekén, 20 méter mélyen érlelt bort hoztak felszínre kedden Németországban.
Egy rajnavidéki borászat három acélládányi bort helyezett el a Diez városához közeli bányatóban részben reklámfogásból, részben azért, hogy megtudja, más lesz-e a bor zamata, ha állandó sötétségben, állandóan alacsony, 6 és 8 fok közötti hőmérsékleten érlelődik.
A nagy múltú Balthasar Ress borászat szerint az érési folyamat valószínűleg "lassabb és kíméletesebb" a tó mélyén, mint egy hagyományos borospincében, de a palackokat még nem nyitották ki.
A negyedtonnás acélráccsal is körbevett ládák az évek során belesüppedtek az iszapba. Egyelőre csak kettőt találtak meg, a harmadik talán mélyebbre merült, de azt sem zárják ki, hogy valaki megtalálta és kiemelte. Mindenesetre újabb kísérletet tesznek a felkutatására.