Nem elég, hogy egészségtelen, még ráncokat is okoz pár olyan étel és ital, amiről nem is gondoltuk volna.
A csokis croissant a legrosszabb. De Sven David Müller szerint a gyors- és menzai ételek is ráncokat okoznak, mert kevés tápanyagot tartalmaznak: nincs bennük vitamin, ásványi anyag, cink vagy folsav, melyek az egészséges bőrhöz és a sejtmegújításhoz elengedhetetlenek. Íme, a legördögibb táplálékok.
A cukorra lépten-nyomon ráhúzzák a vizes lepedőt, védelmére szóljon, hogy energiával látja el a szervezetet, ellenére viszont, hogy ugyanakkor a C-vitaminban viszont szegény, az pedig segítene a bőr kollagénrostjainak képzésében. Ezért ha valaki sok cukrot eszik, ezzel rásegít a bőre ráncosodására és a cellulitisz-képződésre. A legrosszabb verziója ennek a rejtett cukrok, illetve azok az ételek, melyek nem csak édesek, de tele vannak zsírral, mint például a már említett csokis croissant. De a zacskós levesekben is van egy csomó olyan cukor, amire semmi szüksége a szervezetünknek.
Chips: a sok só elvonja a vizet, ezzel pedig a vízben oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat. A legveszélysebbek azok a sók, melyekről nem is tudunk: a készételekben, a hamburgerben, a salátaöntetekben és más sokáig elálló szószokban. Nassoljunk inkább magvakat!
Sör: ugyanaz a baj az alkohollal, mint a sóval, azaz elvonja a vizet. A sör az egyik legveszélyesebb, mert egyszerre nagyobb mennyiséget viszünk be belőle, mint más alkoholtartalmú italokból. Ha mégsem akarunk lemondani róla, akkor minden egyes pohár mellé egy nagy pohár vízet is húzzunk le.
Sültkrumpli: A telítetetlen zsírsavak és a só legegészségtelenebb kombinációja található meg a sültkrumpliban, mely megzavarja a sejtmegújulást, így állandóan gyulladások képződnek a bőrön, és mivel ilyen ételek mellett az antioxidánsok iránti igény nem elégül ki, a szabad gyökök elszaporodnak, és a szervezet nem lesz képes ellenállni a kórokozóknak, de állítólag még egy leégés is sokkal nagyobb károkat tud okozni. Ennek megelőzésére ki kellene dobni a fritőzt a kukába, és nem szabadna 80 foknál forróbb zsiradékban sütni.
Limonádé: még a kólánál is rosszabbak azok az agyoncukrozott italok, melyek még túl sok savat is tartalmaznak, és ezzel tönkreteszik a fogakat. A limonádé pedig hiába közkedvelt nyári itóka a kiülős helyeken, nem jó a hidratálásra, legalábbis, ha szeretnénk fiatalosak maradni. Maradjunk az ásványvíznél.