Gasztro MTI 2012. november. 11. 22:10

Így készül a gigatorta Svájcban – fotók

A világ leghosszabbnak szánt krémtortáját készítik cukrászok Svájcban, Genfben. A gigantikus édességet 4207 kilósra és 1200 méter hosszúra tervezik, az eladásából befolyó pénzt pedig jótékony célra fordítják.

Az összetevők alapján nem tűnik diétásnak a gigasüti: 864 kilogramm csokoládékrémet, 432 kilogramm vajat, 360 kilogramm karamellát és 576 liter tejet használnak fel ugyanis hozzá. Körülbelül 30 ezer szeletesre tervezik, az eladásából származó pénzt egy mellrák elleni kutatóközpontnak adják majd.

MTI/EPA/Martial Trezzini
MTI/EPA/Martial Trezzini
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 06. 19:30

„Nem tudtam, mi a baj velem” – sok nő számára jött el a megváltás azzal, hogy kiderült, az ADHD nem válogat a nemek között

Bár úgy tűnhet, hirtelen mindenki figyelemzavarral küzd, a nők a valóságban gyakran aluldiagnosztizáltak és -kezeltek, ha ADHD-ról van szó. Ennek rengeteg oka van, az egyik az, hogy esetükben a tünetek radar alatt maradnak, ők pedig csendben szenvednek, és igyekeznek megküzdeni az elvárásokkal, amelyek az iskolában, majd a munkahelyen, illetve családban nehezednek rájuk.