Minden értelemben látványkonyhát ígérnek a városok felett a magasban, sztárséfek alkotta finomságokat szervírozó ideiglenes éttermek.
A brüsszeli királyi palota, az Atomium melletti lankák, a Cinquantenaire parkban álló diadalív és a belga főváros legnagyobb parkerdeje, a Bois de la Cambre kilátásában gyönyörködhettek madártávlatból a Dinner in the Sky, vagyis a Vacsora az égben élménykonyhára befizetők. A négy helyszínen négy héten át tartó mutatvány lényege, hogy egy legfeljebb 22 fős asztaltársaságot daru segítségével 50 méter magasba emelnek, odafent aztán sztárséf készít vacsorát a konyhaművészetében és a páratlan látványban egyszerre gyönyörködő, a „konyha körül” helyet foglaló vacsoravendégeknek. Ezzel pedig új értelmet kap a manapság a gasztrokultúrában oly divatos nyitott konyha fogalma.
A borsos, 250 eurós árért a tériszonytól nem szenvedő ínyencek négyfogásos vacsorát kapnak, pezsgővel és egyéb italokkal.
A gasztrodivat „felemelkedésének” további példáiról a HVG e heti számában olvashatnak.