Gasztro HVG 2012. augusztus. 08. 16:42

Új gasztrodivat: vacsora a magasban

Minden értelemben látványkonyhát ígérnek a városok felett a magasban, sztárséfek alkotta finomságokat szervírozó ideiglenes éttermek.

A brüsszeli királyi palota, az Atomium melletti lankák, a Cinquantenaire parkban álló diadalív és a belga főváros legnagyobb parkerdeje, a Bois de la Cambre kilátásában gyönyörködhettek madártávlatból a Dinner in the Sky, vagyis a Vacsora az égben élménykonyhára befizetők. A négy helyszínen négy héten át tartó mutatvány lényege, hogy egy legfeljebb 22 fős asztaltársaságot daru segítségével 50 méter magasba emelnek, odafent aztán sztárséf készít vacsorát a konyhaművészetében és a páratlan látványban egyszerre gyönyörködő, a „konyha körül” helyet foglaló vacsoravendégeknek. Ezzel pedig új értelmet kap a manapság a gasztrokultúrában oly divatos nyitott konyha fogalma.

A borsos, 250 eurós árért a tériszonytól nem szenvedő ínyencek négyfogásos vacsorát kapnak, pezsgővel és egyéb italokkal. 

A gasztrodivat „felemelkedésének” további példáiról a HVG e heti számában olvashatnak.

Itthon Lengyel Tibor 2025. január. 08. 15:15

Orbán indiai csodadoktor kalauzánál 2 millió is lehet egy tisztítókúra, mégis milliárdos veszteséget halmozott fel a cége

Az ájurvédikus gyógyító, Krishna Kumar Gattyán Györggyel közös életmódcége masszázst, gyógyteát és tisztítókúrát árul, de kezdettől fogva veszteséges. Kumar saját cége még inkább: milliárdos mínuszt görget maga előtt, igaz, nemrég ezt a lyukat betömte. Gattyán a veszteségek ellenére megtartja a tulajdonrészét, és az is kiderült, miért éppen Kumarral állt össze.