Gasztro hvg.hu 2012. március. 06. 15:07

Távozik a séf a Hertelendy kastélyból

2012 a változás éve a Hertelendy Kastélyban, távozik a séf, Stefan Gebhardt, illetve új igazgató érkezett, Ermano Bassi személyében. Természetesen megújul a konyha is.

Február közepétől új korszak kezdődöt a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély életében. A svájci tulajdonos most új célt tűzött ki: szeretné elérni, hogy a magyar vendégkör megtartása mellett, a határon túlról is érkezzenek pihenni vágyók, elsősorban Svájcból, Ausztriából és Németországból. Az új igazgató, Ermano Bassi szerint a cél az, hogy "mindenki érezze, ez egy olyan hely, ahol egyszerre érvényesül a svájci precizitás, a német megbízhatóság és magyar kreativitás."

hvg.hu archív

A kastély konyhája is megújul, és igyekszik jobban megfelelni a vendégek igényeinek. A kastélyra eddig is jellemző Relais & Châteaux színvonalú nemzetközi fogások mellett a várhatóan növekvő létszámú osztrák, német és svájci vendégek elvárásaihoz alkalmazkodva a magyar konyha ismét nagyobb szerepet kap, és jobban tükrözi majd a kastély hazai gyökereit. Így több regionális és helyi ételkülönlegesség kap ezentúl helyet az étlapon.

Távozik az eddgi séf, Stefan Gebhardt is, ám március végéig tanácsadóként segíti a gasztronómiai irányváltást.

hvg360 Fülöp István 2025. január. 22. 15:03

4iG: „Az nem jó, ha megmondják, hogy valakivel nem dolgozhatunk”

Donald Trump második elnöki ciklusa alatt nem látott szintekre emelkedhet az Egyesült Államok és Kína technológiai háborúja, ami kifejezetten kínosan érintheti a kínai 5G-eszközöket előszeretettel alkalmazó európai távközlési cégeket. Köztük van a 4iG is, a céget arról kérdeztük, hogyan érintheti egy esetleges váltás.