Mielőtt körbe tetszenek röhögni, hogy ez aztán igazán költői kérdés, eláruljuk, böngésztük kicsit hivatalos beszállítók hivatalos árlistáját. A torkunkat egy ezresből is szerényen nedvesíthetjük, hogy talán pár falás is belefér, azt csak feltételezzük.
Mindenekelőtt szert kell tennünk egy kártyára, mert a papírpénzünket legfeljebb megehetjük, kapni nem kapunk érte semmit. A Metapay fesztiválkártyát ugye már meg tetszettek szokni a Balaton Soundon? S akkor most tegyük fel, hogy csak egy ezrest töltünk fel rá. Vagy mert nem futja naponta többre, vagy mert csak kiugrottunk egy koncertre, vagy… a további rész tetszés szerint kitöltendő.
Ha a csapból nyomatunk fél liter sört és elténfergünk egy darabig a műanyag poharunkkal, akkor 530 forintból megúsztuk a dolgot. Ugyanez dobozos kivitelben már 690-790, plusz a fémes stich. Nagy flancolás nincs, leginkább Dréher. A borok decije 250 és 350 forint között mozog, hörpölhetünk a Hilltopnál, a Jeklnél, kortyolhatunk akár Gere - Weningert is, persze a legjobban akkor járunk,ha a fröccsöt vagy a hosszúlépést favorizáljuk, mert akkor igazán urizálhatunk az ezresünkkel. A pezsgőket felejtsük el, amúgy is csak palackkal adnak, három-négy embernek össze kell adni az ezresét, ha mindenáron ki akar rúgni a hámból. Ha véletlenül így alakulna, talán érdemes megreszkírozni egy Hungaria Irsai Olivért.
Aki rövidebbre akarja fogni a dolgot, tuti, hogy színjózan marad az ezresével, mert legfeljebb 4 centet nyalhat be valamely Rézangyal favoritból 800-900-ért, hasonlóan a Hírős kecskemétiekből. Ennyire s nem többre futja az El Jimador tequiláiból, a zöld szörnyeteg Abszinth-ból, vagy Ferenc Jóska kedvencéből, ama igazi gyomorkeserűből, amiből a Next változat csak 700 forint.
Józan ítélőképességünk megtartása végett üdítőket és vizeket a szokásos kiszerelésben 290-390 forint között, presszó kávét, kapucsínót 320-390 között kapunk. Ha rendesen spóroltunk talán egy szelet zsíros kenyérre vagy pogácsára, főtt kukoricára még futja. A chipset nem ajánljuk, mert már dúl az egészségvédelem, és forint híján oda az ezresünk egy dobozos sós, sajtos, burgonyás ropogtatnivalóért. Hogy mennyi lesz Katlan Tóninál vagy Mangal Icánál a hurka, kolbász, csülök, malacpecsenye és egyebek, az csak a tetthelyen derül ki. Világzenéhez mindenesetre stílusosan inkább balkáni pleskavicát, sokac babot, erdélyi juhtúros puliszkát vagy éppen tortillát, pizzát, hot-dogot igazítsunk. Persze lesz görög, indiai, kínai, thai stand is, meg vega, bio, reform. A Sziget 57 pontján itatnak – etetnek bennünket, különös tekintettel a Nagyszínpad, Világzenei Színpad, a csónakkikötő meg a kemping környékére.
Hogy mennyire autentikusak a kaják a különböző evőhelyeken, az a kizárólagos beszállítótól függ, ami nem a kis földalatti.