Kolbászokat és pálinkákat kóstolgathatunk a Várban
A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahol negyedik alkalommal rendezik meg a Pálinka és Kolbász Fesztivált. Idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták vendégségbe a szervezők.
Magyarország legjobb mesterei és főzdéi vonultatják föl pálinkáikat, és kedvünkre kóstolhatunk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokból, a grappákból. No meg válogathatunk a legízletesebb kolbászokból és más ínycsiklandó korty alá valókból.
Az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába Gianni avatja be az érdeklődőket, aki a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve osztja meg velük a grappa készítésének titkait, s mesél az olasz pálinkázási szokásokról. A magyar pálinkakészítők közül mintegy húsz főzde képviseli magát, ha pedig megéhezünk, tíz kolbászos stand közül választhatunk.
A fesztivál látogatói először kóstolhatnak az idei termésből készült pálinkákból, kedvükre iszogathatnak a legnépszerűbb mézes különlegességekből, és az egyre kedveltebb pálinkakoktélokból. A szervezők ezúttal is szeretnék felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.